Keystone logo
University of Warmia and Mazury in Olsztyn

University of Warmia and Mazury in Olsztyn

University of Warmia and Mazury in Olsztyn

Bevezetés

Az University of Warmia and Mazury in Olsztyn (UWM) 1999. szeptember 1-jén alapították. A létesítés három olsztyni felsőoktatási intézmény, azaz a Mezőgazdasági és Technológiai Akadémia, a Pedagógiai Felsőoktatás és a Warmia Teológiai Intézet egyesítéséből származik.

Először, 1999-ben, 12 kar volt, 32 oktatási ág és 24 500 hallgató volt az UWM-ben. Az egyetemnek jogában áll továbbá doktori fokozatot biztosítani 13 tudományágban és posztdoktori fokozatban 6 ágazatban. Az egyetemi alapító okmány szerint az UWM első rektorának tisztségét Dr. Ph.D. Ryszard Górecki vette. Az egyetemet Kortowóban telepedett le - egy tudományos egyetemen, amely régen az A&T Akadémia volt.

Az UWM kezdete óta intenzív átalakuláson ment keresztül. Az ilyen előrelépés nem lenne lehetséges az Európai Unió pénzeszközeinek nélkül. Az egyetem oktatási és tudományos alapjait jelentősen megerősítették, például csúcstechnológiai laboratóriumi felszerelések beszerzésével.

Az évek során az UWM kínálatát új tanulmányi ágakra is kiterjesztették, következésképpen új karok jöttek létre. Jelenleg 17 kar található az UWM-nél, amelyek közül 11 teljes akadémiai joggal rendelkezik, nevezetesen a posztdoktori fokozat odaítélésének jogával (13 tudományterületen). Továbbá a doktori fokozat 16 karon, 24 tudományágon belül adható.

A 2020/2021-es tanévben 18 000 hallgató tanul 17 karon és 65 tanulmányi ágon, nappali vagy nappali tagozaton. Ezen kívül 600 doktorjelölt és 1000 posztgraduális hallgató is van.

Olsztyn

© Warmia és Mazury Egyetem alt = "Olsztyn

Diákbarát egyetem

A Lengyel Köztársaság Diákparlamentje már kétszer, 2004-ben és 2008-ban ítélte oda az UWM-nek a diákbarát egyetem címét. Hetven egyetem versenyez a tiszteletreméltó címért.

Mi befolyásolta a Parlamentet egy ilyen döntés meghozatalában? A hallgatók aktív részvétele az egyetemi szenátus és toborzási bizottságok munkájában, megkönnyítve a kari hatóságokkal való kommunikációt és a nézeteltérések kezelésének módját. A hallgatói parlament figyelembe vette a tanulmányok individualizálásának lehetőségét, az idegen nyelvek ingyenes tanítását, az egy professzorra eső hallgatók számát, a disszertációk védelmét a plágium ellen, a tanulás és a pihenés általános feltételeit, és végül a fejlesztés lehetőségeit. a hallgatók érdekei. Egyéb szempontok, amelyek figyelembe veszik a hallgatók szálláshelyeinek számát (az UWM körülbelül 4300 ilyen helyet foglal el), azok szabványát és akadálymentességét, a könyvtár gyűjteményét, a hallgatók munkájának támogatását, a 150 tudományos társaság és a hallgatói szervezetek pénzügyi támogatását . A Parlament nagyra értékelte az egyetem UWM FM rádióállomását, a Kortowo Televíziót és a folyóiratokat, a „Kortowo” dal- és táncfesztivál-csoportot, a „Wawrzyczki” egyetemi kórusot, a „Kortowiada” hallgatói fesztivált és végül a hallgatók sportteljesítményét.

University of Warmia and Mazury in Olsztyn"}" />

Students

© University of Warmia and Mazury in Olsztyn

Küldetés

Az University of Warmia and Mazury in Olsztyn küldetése változatos tevékenységek elvégzése magasan képzett diplomások és tudományos személyzet képzése céljából, a régió gazdaság igényeire reagáló tudományos kutatások elvégzése és a nemzeti kultúra gazdagítása céljából.

Stratégiai célok

 • A társadalom igényeinek megfelelő magas szintű oktatás bevezetése és betartása, különös tekintettel Warmia és Mazury régióra.
 • A magas színvonalú tudományos kutatás fejlesztésének folytatása, különösen az innovatív gazdaság szempontjából, például a lengyel és külföldi kutatási programokban való részvétel révén.
 • Annak lehetővé tétele az egyetem számára, hogy oktatási és kutatási tevékenységeit nemzetközi szinten folytassa.
 • Ahhoz, hogy az egyetemi vezető karok elérjék a kutatóközpontok státusát.
 • Az egyetem pénzügyi stabilitásának biztosítása, különösen adósságának jelentős csökkentése révén.

A prioritási tevékenységek területei

 • A hallgatók oktatása, figyelembe véve a munkaerőpiac igényeit.
 • Az akadémiai személyzet oktatása és fejlesztése.
 • Tudományos kutatás.
 • Emberi erőforrásokkal kapcsolatos kérdések.
 • Az egyetem irányítása, különös tekintettel a számítógépesítésre.
 • Pénzügyi menedzsment.
 • Az egyetem infrastruktúrája.
 • Az egyetem előmozdítása.

Statisztika

 • Nemzetközi diákok:

  3%

 • 0
 • Hallgató/oktató arány:

  9 1-hez

Vízumkövetelmények

Az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség hallgatóinak nincs szükségük lengyel vízumra ahhoz, hogy Lengyelországban tanuljanak.

Az EU-n/EGT-n kívülről érkező diákoknak a lakóhelyük szerinti ország lengyel nagykövetségén vagy konzulátusán szerzett diákvízummal kell érkezniük Lengyelországba.

Tanulói beszámolók

Helyszínek

 • Olsztyn

  Olsztyn, Lengyelország

  Kérdések