Keystone logo
University of Zagreb - Faculty of Agriculture

University of Zagreb - Faculty of Agriculture

University of Zagreb - Faculty of Agriculture

Bevezetés

Az Egyetemről

A Zágrábi Egyetem (1669) Délkelet-Európa legrégebbi és legnagyobb egyeteme. A Zágrábi Egyetem, mint átfogó nyilvános közép-európai egyetem oktatási és kutatási, valamint minden tudományos területen (művészet, biomedicin, biotechnológia, mérnöki, humanitárius, természettudományok és társadalomtudományok), valamint a tanfolyamok széles skáláját kínálja minden tanulmányi szinten, az egyetemi hallgatóktól posztgraduális. A 29 Kar, 3 Művészeti Akadémia és a Horvát Tudományegyetem Központja az ország kiemelt oktatási intézménye, ahol több mint 7900 tanár és 72480 tanuló fejleszti a tudást és készségeket.

Az Egyetem nemcsak a tanításban, hanem a kutatásban is kiemelkedik, ami több mint 50 százalékkal járul hozzá Horvátország éves kutatási teljesítményéhez és az összes horvát egyetem tudományos termelékenységének 80 százalékához. A Zágrábi Egyetem jövőbeni fejlesztésének központi stratégiai kérdése, hogy a kutatás-orientált intézmény legyen, magas színvonalú tanítással. Ennek megfelelően a mesterképzésre és a doktori programokra összpontosítanak, amelyek magukban foglalják a tudomány és a művészet minden területét, fokozzák a transzdiszciplinaritást és az interdiszciplinaritást, valamint a transzlációs kutatást, az innováció kultúráját és a tudás átadását. Ez jobb ágazatok közötti harmonizációt eredményezhet helyi és regionális szinten.

A Zágrábi Egyetem jelenleg egy új „Borongaji” Campus építésében áll, amely az elmúlt 150 évben a horvát oktatásban a legnagyobb beruházás, és amikor épül (kész), több mint 20 000 diák fogja használni. A Campus hivatalosan 2007 október 12-én nyílt meg, és jelenleg 4 egyetemi egységet szervez: horvát tanulmányok központja, Oktatási és Rehabilitációs Kar, Közlekedési Mérnöki Kar és Gazdaságtudományi és Üzleti Kar (csak szakképzési programok közgazdasági és üzleti). . Öt másik kar is tervezi, hogy az elkövetkező években a Campusba költözik. Az egyetemi épületek (új) építése mellett a Campus egy sportközpont, hallgatói helyiség és számos intézmény otthona lesz.

A karról

A küldetés

A Mezőgazdasági Főiskola a magasan képzett szakemberek oktatására, a mezőgazdaság és a kapcsolódó tudományok szakmai ismereteinek fejlesztésére és bővítésére irányul. A legmagasabb tudományos színvonalat alkalmazva lehetővé tesszük a hallgatók számára, hogy a legújabb tudományos ismereteken alapuló kompetenciákat szerezzenek a társadalom javára.

Látás

A Mezőgazdasági Főiskola jövőképe a horvát felsőoktatási és kutatási területen, valamint egy nemzetközileg elismert és elismert kutatási és oktatási intézményben stratégiai pozícióban van.

Az alapértékek

 • A tudás, a bölcsesség és az emberiség („Cognitio, Sapientia, Humanitas”);
 • A tudományos hagyomány gazdagságának elismerése;
 • Az új tudományos ismereteken és innovációkon alapuló oktatás, mint a társadalom számára nyújtott legnagyobb érték;
 • A legmagasabb etikai normák szabályai és eljárásai minden tevékenységi területen;
 • Folyamatos minőségfejlesztés minden tevékenységi területen;
 • A véleménynyilvánítás és a szólásszabadság;
 • A sokszínűség iránti tolerancia;
 • Társadalmi igazságosság;
 • Rugalmasság és alkalmazkodóképesség.

A célok

 • A Kar szervezetének és vezetésének hatékonyságának biztosítása;
 • Annak érdekében, hogy a diákok, a mezőgazdasági szakemberek és az oktatásban érdekelt felek magas színvonalú oktatásban részesüljenek a legújabb tudományos és szakmai ismeretek és készségek megszerzésével, minőségi tanulmányi programok és egész életen át tartó tanulás programjai révén;
 • A minőség javítása minden tevékenységi területen;
 • A tudományos kiválóság fejlesztése, innováció a kutatásban és az üzleti szektorral való együttműködésben;
 • Hozzájárulás a horvát gazdaság és a társadalom egészének fenntartható fejlődéséhez;
 • Javítani kell a nemzetközi együttműködést az oktatási és tudományos-kutatási területen. A diákok mobilitásának, láthatóságának és elismerésének növelése minden szinten.

Helyszínek

 • Zagreb

  Svetošimunska cesta 25, 10000, Zagreb

Kérdések