Keystone logo
University of Ljubljana

University of Ljubljana

University of Ljubljana

Bevezetés

Minden új tanév új lehetőségeket kínál a tanulmányi és a személyes növekedésre, és örömmel várjuk, hogy bátorítsuk Önt ezen a tanulás és felfedezés izgalmas útján. Örömmel üdvözöljük Önt a diplomaprogramjaink ezen információs csomagjában, és reméljük, hogy talál valamit, ami érdekli.

Információs napok 2024

A tanulmányaid kiválasztása életed egyik legfontosabb döntése. Javasoljuk, hogy gondosan gondold át, mit szeretsz, mert ez nagyban megkönnyíti a tanulást. Látogass el honlapjainkra és az érdeklődési körödbe tartozó karok közösségi hálózataira, tudj meg mindent, amit tudni kell, amikor Egyetemünk választása mellett döntesz, és készülj fel kérdéseidre. Ha tanácsra vagy segítségre van szüksége, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. Mindent megteszünk, hogy minden információt és választ megadjunk Önnek az esetleges kérdéseire.

 • Szeretettel várjuk Önt az online tájékoztató ülésekre, amelyek 2024. február 22-én és 23-án, CET 13 órakor kerülnek megrendezésre. Az online ülésen lehetőséged lesz első kézből tájékozódni a Ljubljanai Egyetemen való tanulásról és a szlovéniai életről, valamint találkozhatsz néhány akadémia és kar képviselőivel. Az ülés angol nyelven zajlik majd.
 • 2024. március 1-jén, közép-európai idő szerint 14 órakor online Q & A ülést szervezünk, amely remek lehetőség arra, hogy feltegye kérdéseit, és többet tudjon meg a jelentkezési-felvételi eljárásról az alapképzésreés a külföldi középfokú végzettség elismeréséről. Ez az ülés angol nyelven zajlik majd.

t

Írja:

További információk az alap- és egyciklusú mesterképzésekről, valamint a jelentkezési időszakokról a oldalon találhatók:.

A 2024/2025-ös beiratkozási felhívás mester- és doktori tanulmányokra hamarosan megjelenik.

Tagjaink (akadémiák és karok) többsége Ljubljanában, Szlovénia fővárosában található, kivéve a Tengerészeti Tanulmányok és Közlekedési Karunkat, amely Portorožban, az Adriai-tenger mellett található.

Ljubljana egy nagyon kellemes és fiatalos város. Számos múzeumunk, galériánk, színházunk, mozink, intézetünk, könyvtárunk és a világ egyik legrégebbi filharmonikus zenekara van. A városközpontban rengeteg kocsmát, éttermet, klubot és üzletet találsz. Rengeteg zöldterület is található. A Kongresni trg (tér) Ljubljana egyik központi tere, amely egyben a Ljubljanai Egyetem Rektori Hivatalának székhelye is.

Képzéseink az összes tanulmányi területet felölelik: A bolognai folyamat irányelveivel összhangban tervezett szakok a művészet, képzőművészet, természettudomány, technológia és mérnöki tudományok, társadalomtudományok, bölcsészettudományok, orvostudomány, egészségtudományok és sport. A Ljubljanai Egyetemen belül és külföldi egyetemekkel együttműködve közös, interdiszciplináris és multidiszciplináris tanulmányi programokat kínálunk mindhárom ciklusban. Az előadásokon, tutoriátusokon és szemináriumokon kívül nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati képzésre, a hallgatók projektmunkába való bevonására, a nemzetközi csereprogramokra, a pályaorientációra, valamint a tanórán kívüli és egyéb tevékenységekre.

Diákként nagyszerű lehetőséged lesz arra, hogy a sokszínű nemzetközi közösségben tanulj, ahol számos vendégprofesszor és nemzetközi diák tanul a világ minden tájáról. Évente mintegy 40.000 diák frissíti és fejleszti tudását és készségeit intézményünkben, közülük 8% a nemzetközi hallgatók aránya. A Ljubljanai Egyetem programjait a szlovéniai alapdiplomások több mint fele, a mester- és szakirányú diplomával rendelkezők több mint kétharmada, a tudományos doktorok több mint 80%-a végzi el.

Az akadémiai kiválóság és a tevékenységek sokfélesége iránti elkötelezettségünket megerősíti anemzetközi egyetemi rangsor, valamint számos más nemzeti és nemzetközi elismerés tudományos és kutatási közösségünk tanulmányainak és kutatási eredményeinek elismerésében.

A Ljubljanai Egyetemnek különös gondot jelent a tudás átadása az iparnak, a környezet biztonsága, az emberek egészsége, az életminőség és a gazdag gazdaság érdekében, ezért szorosan együttműködünk számos szlovén és külföldi vállalattal. Partnereink kiemelkedő multinacionális vállalatok és vezető szlovén szervezetek.

A www.uni-lj.si/study oldalon találhat olyan információs útmutatókat, amelyeket kifejezetten a Ljubljanai Egyetemen tanulni szándékozó nemzetközi hallgatók számára készítettek, információkat a szakokról, valamint további hasznos információkat, amelyek megkönnyítik az itteni kezdést. Ez az útmutatócsomag kifejezetten azért készült, hogy segítsen jól választani, és helyes döntést hozni az egyetemi szakválasztás során. A útmutatónk betekintést nyújt a Ljubljanai Egyetemen való tanulmányi lehetőségekbe és a szlovéniai életbe. A szakok és kategóriák szerint is kereshetsz programokat.

A külföldi képzés beiratkozását és elismerését a eVŠ webportálon (linkek a jelentkezési időszakokhoz és a felvételi és elismerési eljárás ütemezése) keresztül kell kérelmeznie. A kínált szakokról, a tanulmányi időtartamra vonatkozó adatokról, a beiratkozási követelményekről, a nyitott helyek számáról, a tanulmányi módról stb. a beiratkozási felhívás oldalon talál információkat. A jelentkezési-felvételi eljárás megkönnyítésére elkészítettük a videós bemutatókat és útmutatókat, amelyek a www.uni-lj.si/study/impressions/promotional-material címen érhetők el.

Ha többet szeretne megtudni a szlovéniai oktatási rendszerekről és politikákról, nézze meg a rövid videósorozatot, amelyet az Oktatási, Tudományos és Sportminisztérium készített.

Felvételi eljárás

Üdvözlő útmutató

Hogy a lehető legjobban kihasználhassa a nálunk töltött rövid időt, elkészítettük ezt a üdvözlő útmutatót, amely segít abban, hogy a Ljubljanai Egyetemen való tartózkodása értékes tanulmányi élménnyé és felejthetetlen élménnyé váljon.

Ha bármilyen kérdése megválaszolatlan marad az útmutató elolvasása után, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk:
Külföldi középfokú végzettség elismerése: elismeré[email protected]
Külföldi oktatás elismerése mester- és doktori képzésbe való beiratkozáshoz és áthelyezéshez: kérjük, forduljon az illetékes kar/akadémia meghatalmazottjához
Jelentkezés és felvételi eljárás: [email protected]
Technikai segítség a beiratkozási kérelem kitöltéséhez: [email protected]
Év Plusz: [email protected]
Szlovén nyelvtanfolyamok: [email protected]
Ösztöndíjak: [email protected]
Információ a Visa-ról: [email protected]

Szélesítheti látókörét nyári iskolai tanfolyamainkkal inspiráló nemzetközi környezetben, vagy csereként folytathat tanulmányokat egy teljes tanévre vagy egy félévre.

Felhívjuk Önt, hogy kezdje el velünk tudományos útját, javítsa személyes és szakmai karrierjeit, és büszke és kreatív tudományos közösségünk értékes tagjává váljon.

Örömmel várjuk Önt az egyetemre.

Hallgatói benyomások

A hallgatók a közösség szívét jelentik, az oktatók és az alkalmazottak motivációja. Javasoljuk, hogy tanuljanak egymástól és a különféle oktatási, társadalmi, kulturális, rekreációs, sport- és tanórán kívüli tevékenységek által kínált lehetőségek sokféleségéről sokszínű tudományos közösségünkben.

A Ljubljanai Egyetem nyitott intézmény. Várjuk, hogy minél több hallgatót fogadjunk más országokból. Számunkra Önök a barátság nagykövetei az országuk és Szlovénia közötti kapcsolatokban. A tanulmányok során létrejött kötelékeket általában egész életünkben ápoljuk. Meghívjuk Önöket, hogy kezdjék el nálunk tanulmányi útjukat, lendítsék fel személyes és szakmai karrierlehetőségeiket, és váljanak büszke és kreatív tudományos közösségünk értékes tagjává.

Weboldal: www.uni-lj.si/study

E-mail: [email protected]

Campus jellemzői

Az 1919-ben alapított University of Ljubljana 23 karral és 3 művészeti akadémiával Szlovénia legrégebbi és legnagyobb felsőoktatási, tudományos kutatási és művészeti intézménye. Az egyetem alap-, alkalmazott- és fejlesztési kutatásokat szorgalmaz. Ma University of Ljubljana a világ egyetemeinek legjobb 3%-a közé tartozik.

  Tanulói beszámolók

  Helyszínek

  • Ljubljana

   University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

   • Ljubljana

    University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

    • Ljubljana

     University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering Tržaška cesta 25, 1000, Ljubljana

     • Ljubljana

      University of Ljubljana Faculty of Public Administration Gosarjeva ulica 5, 1000, Ljubljana

      • Ljubljana

       Kongresni trg, 12, 1000, Ljubljana

       Kérdések