Élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-kockázatkezelési mester
University of Parma
Kulcs információ
Campus helye
Parma, Olaszország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Összekevert, Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő, Részidő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* A tandíjak arányos tandíj-rendszer alapján változnak: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Bevezetés
A program
Az élelmiszerbiztonság és az élelmiszer-kockázatkezelés mesterképzését az élelmiszer-tudományok és technológiák területén kínálják, és célja egy élelmiszerbiztonsági szakértő felkészítése, egy speciális ábra, amely az árvízkockázatok kockázatértékelését és kezelését szenteli, modern perspektívában, amely magában foglalja az összes a hozzá kapcsolódó összes tudomány legújabb akvizíciói, amelyek nemcsak a kémia, a technológia és az élelmiszer mikrobiológiája, hanem a táplálkozás, a toxikológia, a jog, a közgazdaságtan, a logisztika, a matematika területét is magukban foglalják.
A kurzust első közös évfolyamon kínálják University of Parma a második évben pedig három különböző tantervet kínálnak a régió három különböző egyetemén: Kockázatcsökkentés (Piacenzai Katolikus Egyetem, University of Parma együttműködve), Agrár-élelmiszer-biztonság (Modenai Egyetem és Reggio Emilia Egyetem), Kockázatkezelés (Bolognai Egyetem, a Ferrarai Egyetemmel együttműködve).
Az első közös évben a hallgatók megtanulják a kockázatok jellemzését és az expozíció értékelését az élelmiszerekben, az élelmiszer-technológiában és a mikrobiológiában, tekintettel a biztonsági szempontokra, amelyek az élelmiszerek biológiai veszélyei és a xenobiotikumok, valamint a veszélyek azonosítása az elsődleges termelésben, valamint az élelmiszerjog és a nemzetközi politikák, a biostatisztika és a bioetika elemei.
A kockázatcsökkentés tantervében a hallgatók elmélyítik tudásukat az élelmiszer-termelés kockázatának mérséklésére vonatkozó módszerekről, a folyamathoz kapcsolódó mérgező anyagok mérsékléséről, amelyek a felmerülő kockázatok, valamint az élelmiszer-allergénekről.
Az agrár-élelmiszerbiztonsági tantervben a hallgatók elmélyítik a betakarítás utáni betegségek, a tárolt mezőgazdasági élelmiszerekben előforduló károsítók, a mezőgazdasági élelmiszerek mikotoxigén gombáinak, a peszticidszennyezésnek, valamint a biotechnológia és az agronómia az élelmiszeripari termékek biztonsága és azonosságának megőrzése.
A kockázatkezelés tantervében a hallgatók elmélyítik a fejlett élelmiszer-technológiák és élelmiszer-folyamatok, valamint a fejlett és prediktív élelmiszer-mikrobiológia ismereteit, mint a kockázat kezelésének módját, valamint a mezőgazdasági bio-biztonság és az élelmiszer-kockázatok elemét, valamint az élelmiszertermékek emberi fogyasztásra gyakorolt kockázatértékelését. Egészség.
A 2. év második félévét teljes egészében a dolgozatnak szenteljük, az egyetemek és az élelmiszeripari vállalatok, valamint a kormányzati és az EU intézményeinek közös felügyelete alatt. A végzettséget az eredeti dolgozat kidolgozása és megvédése után sikerül megszerezni, és azt az öt egyetem hivatalosan odaítélte, tehát University of Parma Piacenza, Bologna, Modena e. Reggio Emilia és Ferrara.
További információk ITT
Felvételi követelmények
Utasítás olasz és uniós állampolgárok hallgatóinak .
Eljárások nem uniós állampolgárok számára .
Tanterv
A program
Az élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-kockázatkezelési mesterképzést az élelmiszertudományok és -technológiák területén kínálják, és célja egy élelmiszer-biztonsági szakértő felkészítése, egy speciális személy, amely az árvízkockázatok kockázatértékelésével és kezelésével foglalkozik, modern perspektívában, amely magában foglalja az összes az összes hozzá kapcsolódó tudomány újabban szerzett szerzeményei, amelyek nemcsak a kémiát, a technológiát és az élelmiszer-mikrobiológiát foglalják magukban, hanem a táplálkozást, a toxikológiát, a jogot, a közgazdaságtant, a logisztikát, a matematikát is.
A kurzust egy első közös évfolyammal a(z) University of Parma egyetemen, a második évben pedig három különböző tantervvel kínálják a régió három különböző egyetemén: Kockázatcsökkentés (Piacenzai Katolikus Egyetem, együttműködve a University of Parma ), Agrár-élelmiszerbiztonság (Modenai Egyetem és Reggio Emilia), Kockázatkezelés (Bolognai Egyetem, a Ferrara Egyetemmel együttműködve).
Az első közös évfolyamon a hallgatók megismerkednek az élelmiszer-, élelmiszer-technológiai és mikrobiológiai kockázatjellemzéssel és expozícióértékeléssel a biztonsági szempontok kapcsán, amelyek a biológiai veszélyek és a xenobiotikumok az élelmiszerekben, valamint a veszélyek azonosítása az elsődleges termelésben, valamint élelmiszerjog és nemzetközi politikák elemei, biostatisztika és bioetika.
A Kockázatcsökkentés tananyagban a hallgatók elmélyítik ismereteiket az élelmiszer-termelés kockázatmérséklésének módjairól, a folyamatokkal összefüggő toxikus anyagok, amelyek a felmerülő kockázatok csökkentéséről, valamint az élelmiszer-allergénekről.
Az agrár-élelmiszerbiztonság tananyagban a hallgatók elmélyítik a betakarítás utáni betegségek, a tárolt agrár-élelmiszeripari termékekben előforduló állati kártevők, az agrár-élelmiszerben előforduló mikotoxigén gombák, a növényvédőszer-szennyezettség kezelésével, valamint a biotechnológia és agronómia alkalmazásával kapcsolatos ismereteket. az agrár-élelmiszeripari termékek biztonsága és azonosságának megőrzése.
A kockázatkezelés tantervében a hallgatók elmélyítik tudásukat a fejlett élelmiszer-technológiáról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint a fejlett és prediktív élelmiszer-mikrobiológiáról, mint a kockázatkezelés módjáról, valamint a mezőgazdasági biobiztonság és az élelmiszer-eredetű kockázat elemeivel, valamint az élelmiszerek emberi kockázatának felmérésével. Egészség.
A 2. évfolyam 2. szemesztere teljes mértékben a szakdolgozat elkészítésének lesz szentelve, egyetemek és élelmiszeripari cégek, állami és uniós intézmények közös felügyelete mellett. A diploma megszerzése az eredeti szakdolgozat kidolgozása és megvédése után lesz sikeres, és az öt egyetem hivatalosan is kiadja, így a második ciklus (MSc) diplomaként érvényes lesz University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e. Reggio Emilia és Ferrara.
További információ ITT