Keystone logo
University for Peace MA Környezetvédelem, Fejlesztés és Béke szakon, Klímaváltozásra specializálódott
University for Peace

MA Környezetvédelem, Fejlesztés és Béke szakon, Klímaváltozásra specializálódott

Ciudad Colón, Costa Rica

11 Months

Angol

Teljes idő

31 May 2024

Aug 2024

USD 19 500 / per year *

Összekevert, Az egyetemen

* A díjak befizethetők online hitelkártyás fizetéssel (American Express fizetést nem fogadnak el) vagy nemzetközi banki átutalással Costa Rica-i bankunkba (CSAK USD-ben)

Bevezetés

A Környezetvédelmi, Fejlesztési és Béketudományi Master of Arts fokozat (EDP) átfogó képzést nyújt a fenntartható fejlődés, a környezeti irányítás, a természeti erőforrások kezelése és a környezeti konfliktuskezelés témakörében , mind ökológiai, mind társadalmi szempontból. Tantárgyak és témák széles skáláját öleli fel, beleértve az élelmiszerrendszereket, a vízgazdálkodást, az erdészetet, a part menti erőforrásokat, az éghajlatváltozást, a városökológiát és a társadalmi mozgalmakat . A program a környezet-fejlesztés kapcsolat humán dimenzióira összpontosít, kiemelve a helyi perspektívák és a tágabb folyamatok közötti kapcsolatokat nemzeti, regionális és globális szinten, és hangsúlyozva a politikai-gazdasági struktúrák fontosságát és az erőforrásokhoz való hozzáférés egyenlőtlenségét, mint kulcsfontosságú hajtóerőt. a környezeti konfliktusokban és a globális környezetváltozásban. A program felkészíti a hallgatókat a környezetvédelmi és fejlesztési politika, valamint a köz-, a magán- és a non-profit szektor programozásának széles skálájára.

Klímaváltozás

A globális klímaváltozás korunk egyik legégetőbb környezetvédelmi kérdése. Az éghajlatváltozással foglalkozó szakemberek az éghajlatváltozás irányításával, az alkalmazkodással és az igazságszolgáltatással kapcsolatos ismeretekkel és készségekkel rendelkeznek. Konkrétan, az éghajlatváltozással foglalkozó szakos hallgatók a következő kurzusokat veszik fel képzési programjuk részeként: Klímahoz való alkalmazkodás és igazságosság; éghajlatváltozás irányítása; Környezet, konfliktusok és fenntarthatóság.

Hallgatói szervezet

A(z) University for Peace területét sokszínűsége és multikulturalizmusa jellemzi. 2020-2021-ben 102 hallgatónk van 38 országból. Ennek eredményeként a campusunk mindig tele van hallgatói tevékenységekkel, amelyek többségét maguk a hallgatók szervezik. Az elmúlt években voltak jógaóráink, különböző nyelvű társalgási órák, kulturális esték (ázsiai éjszaka, latin éjszaka, európai éjszaka stb.) megünneplése, valamint hallgatók számára nyitott intézményi foglalkozások (Zumba órák, tudományos "barna" bag" ebédek stb.) A jelenlegi helyzet arra kényszerítette a tanulókat, hogy kreatívabbak legyenek a társasági életet és a gazdag diákéletet illetően a(z) UPEACE -nál.

Belépők

Tanterv

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések