Keystone logo
University for Peace MA Környezetvédelmi, Fejlesztési és Béke szakirányon, Környezetbiztonsági és irányítási szakterülettel
University for Peace

MA Környezetvédelmi, Fejlesztési és Béke szakirányon, Környezetbiztonsági és irányítási szakterülettel

Ciudad Colón, Costa Rica

11 Months

Angol

Teljes idő

31 May 2024

Aug 2024

USD 19 500 / per year *

Összekevert, Az egyetemen

* A díjak befizethetők online hitelkártyás fizetéssel (American Express fizetést nem fogadnak el) vagy nemzetközi banki átutalással Costa Rica-i bankunkba (CSAK USD-ben)

Bevezetés

A Környezetvédelmi, Fejlesztési és Béketudományi Master of Arts fokozat (EDP) átfogó képzést nyújt a fenntartható fejlődés, a környezeti irányítás, a természeti erőforrások kezelése és a környezeti konfliktuskezelés témakörében , mind ökológiai, mind társadalmi szempontból. Tantárgyak és témák széles skáláját öleli fel, beleértve az élelmiszerrendszereket, a vízgazdálkodást, az erdészetet, a part menti erőforrásokat, az éghajlatváltozást, a városökológiát és a társadalmi mozgalmakat . A program a környezet-fejlesztés kapcsolat humán dimenzióira összpontosít, kiemelve a helyi perspektívák és a tágabb folyamatok közötti kapcsolatokat nemzeti, regionális és globális szinten, és hangsúlyozva a politikai-gazdasági struktúrák fontosságát és az erőforrásokhoz való hozzáférés egyenlőtlenségét, mint kulcsfontosságú hajtóerőt. a környezeti konfliktusokban és a globális környezetváltozásban. A program felkészíti a hallgatókat a környezetvédelmi és fejlesztési politika, valamint a köz-, a magán- és a non-profit szektor programozásának széles skálájára.

Környezetvédelmi biztonság és irányítás

Ez a specializáció azoknak szól, akik globális környezetvédelmi irányítási kérdésekkel szeretnének foglalkozni. A diákok kritikusan foglalkoznak a globális környezeti változással és biztonsággal kapcsolatos kérdésekkel. Betekintést nyernek többek között a vízzel, élelmiszerrel és klímaváltozással kapcsolatos különböző elméleti keretekbe, intézményi eszközökbe és gyakorlati technikákba. Konkrétan a környezetbiztonsági és irányítási szakos hallgatók a következő kurzusokon vesznek részt képzési programjuk részeként: Klímaváltozás irányítása; Vízbiztonság vagy élelmezésbiztonság; Környezet, konfliktusok és fenntarthatóság.

Belépők

Tanterv

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések