Keystone logo
University of Tartu

University of Tartu

University of Tartu

Bevezetés

Az 1632-ben alapított Tartui Egyetem (UT) Észtország egyetlen klasszikus egyetemének számít. Több mint 14 000 hallgató tanul az UT-n (beleértve 1600 külföldi hallgatót), és az UT 3500 alkalmazottat foglalkoztat (beleértve 2000 tudományos alkalmazottat (220 professzort)). Az egyetemnek 26 országban 66 partneregyeteme van, hogy támogassa és fejlessze hallgatói és tudományos munkatársai szakmai kompetenciáját. Az UT aktív tagja olyan tekintélyes kutatási hálózatoknak is, mint az ENLIGHT, a Coimbra Group és a LERU.

Az UT 4 karral rendelkezik. Az UT nagy része Tartuban, Észtország második legnagyobb városában található; az egyetem egy része azonban Pärnuban, Narvában, Viljandiban és Tallinnban található. Tartu lakossága 100 000 fő, és a lakosok egyötöde diák.

Tartu élénk diákváros. Minden tanév gólyanapokkal kezdődik, és minden félév fénypontja a tavaszi és őszi diáknapok, egy egyhetes, kifejezetten a diákok számára szervezett fesztivál. Az UT számos hallgatói klubbal és egyesülettel rendelkezik, a szakmai szervezetektől az informális csoportokig. A nemzetközi hallgatók számára az ESN Tartu a fő szervezet, amely a nemzetközi hallgatók jólétére összpontosít.

Az UT a a programok széles választékát kínálja és egyedi tudományágakat a hallgatók számára. Az UT részt vesz számos Erasmus Mundus és más közös mesterképzésben is, amelyeket a világ vezető egyetemeivel együttműködve nyújtanak. Az UT a bolognai folyamatot követi az oktatás megszervezésében és a Bachelor-Master (3+2) tanulmányi modulok rendszerében. A doktori tanulmányok időtartama 4 év. A tanév minden év szeptember elején kezdődik.

Statisztika

 • Nemzetközi diákok:

  11%

 • 0
 • Hallgató/oktató arány:

  7 1-hez

Rangsorok

A University of Tartu ( UT ) Észtország vezető kutatási és képzési központja. Ez az egyetlen egyetem a Baltikumban, amely a világ legjobb egyetemeinek 1,2%-a közé tartozik (QS World University Rankings 2021).

Felvételi feltételek a programra

Mutassa be elkötelezettségét és készségét a sikeres üzleti iskolában való részvételre a GMAT vizsga letételével – ez a legszélesebb körben használt felvételi vizsga, amely az Ön kritikus gondolkodását és érvelési készségeit méri.

Töltse le a GMAT mini kvízt, hogy ízelítőt kapjon a vizsgán található kérdésekből.

Helyszínek

 • Tartu

  Ülikooli 18

  • Tallinn

   Kaarli pst 3 -- 202-203, 10119, Tallinn

   • Pärnu

    Ringi 35, 80012, Pärnu

    • Viljandi

     Posti 1, Viljandi, 71004 Viljandi maakond, Estonia, 71004, Viljandi

     • Narva

      University of Tartu Narva College Raekoja plats 2, Narva 20307, 20307, Narva

      • Viljandi

       Posti, 1, 71004, Viljandi

       Kérdések