Keystone logo
© TESS
Université Toulouse III Paul Sabatier - Toulouse Graduate School of Earth and Space Science

Université Toulouse III Paul Sabatier - Toulouse Graduate School of Earth and Space Science

Université Toulouse III Paul Sabatier - Toulouse Graduate School of Earth and Space Science

Bevezetés

Mi az a French Graduate School (EUR)?

A Graduate Schools nemzetközileg elismert formátuma alapján a francia Ecoles Universitaires de Recherche (EUR) egyesíti a felsőoktatási intézményeket és a kutatási struktúrákat. Világos nemzetközi összetevőjük van, és a gazdasági érdekelt felekkel fűződő erős kapcsolatokból profitálnak.

A TESS Graduate School egyesíti a Toulouse III. Paul Sabatier Egyetem mester- és doktori programjait, valamint számos nagy kaliberű kutatólaboratóriumot. A Francia Nemzeti Kutatási Ügynökség (ANR) támogatásával a TESS lehetőséget kínál a mester-doktorképzés-foglalkoztatás folytonosságára a legjobb külföldi és helyi hallgatóknak egyaránt.

Mi az a TESS konkrétan?

A Toulouse Graduate School of Earth and Space Science célja a tudósok következő generációjának képzése a globális változások nyomon követésével és kezelésével foglalkozó élvonalban. Erejét Európa egyik legnagyobb ezen a területen dolgozó szakértői csoportjából, egy világhírű tehetségközpontból meríti.

A program az innovatív tanítási módszerek alkalmazásával a „csinálással tanulást” hangsúlyozza. Bejövő és kimenő mobilitási ösztöndíjak állnak rendelkezésre a nemzetközi partnerségek ösztönzésére, és lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy külföldi kutatói gyakorlatot keressenek. Az órákat angol nyelven mutatják be, hogy a külföldi hallgatók könnyebben hozzáférhetők legyenek.

Belépők

A TESS program kiegészíti az Université Toulouse III Paul Sabatier négy mesterképzését:

 • Óceán-, légkör- és éghajlattudományi mesterképzés ( SOAC )
 • Űrtudományi és -technológiai mesterképzés ( SUTS )
 • Biodiverzitás, ökológia és evolúció ( BEE ) mesterképzés
 • Föld- és bolygótudomány mesterképzés, környezetvédelem ( STPE )

A hallgatóknak ezért az egyetemi regisztrációs folyamatot követően, a MonMasteren keresztül online kell jelentkezniük a választott mesterképzésre. A pályázat benyújtásának határideje 2024. március 24 .

A TESS programhoz való csatlakozáshoz a hallgatóknak itt kell jelentkezniük legkésőbb 2024. június 24- ig.

Ösztöndíjak és finanszírozás

A Toulouse Graduate School of Earth and Space Science két ösztöndíjat kínál a TESS programban részt vevő mesterszakos hallgatók számára.

Letelepedés Grantben

A Settling In Grant célja, hogy pénzügyi támogatást nyújtson a TESS programhoz külföldről vagy az Académie de Toulouse-on kívülről csatlakozó hallgatók egyszeri áthelyezési költségeinek fedezésére.

Kiválasztási kritériumok: A TESS program első évében regisztrált minden hallgató, nemzetiségtől függetlenül jogosult a Settling In Grant elnyerésére, amelyet a következők szerint ítélnek oda:

 • 1500 eurót kapnak minden olyan diák, aki a TESS-re való beiratkozást megelőző évben egy Franciaországon kívüli intézményben regisztrált.
 • 800 eurót kapnak minden egyes, az Académie de Toulouse-i Akadémián kívüli francia intézményben regisztrált hallgató a TESS-re való beiratkozást megelőző évben.

Külföldre megy Grant

A Going Abroad Grant célja, hogy lehetővé tegye a TESS mesterszakos hallgatói számára, hogy az utazási költségekhez való hozzájárulással külföldi szakmai gyakorlatot teljesítsenek.

Az elérhető maximális finanszírozás: 5 000 euró diákonként

Kiválasztási feltételek:

 • A hallgatókat a TESS mesterképzés első vagy második évében kell regisztrálni
 • A hallgatók csak egyszer kaphatják meg a támogatást a TESS mesterképzés során, akár az első, akár a második tanulmányi év során
 • Az ösztöndíj a TESS megerősített gyakorlatra vagy a mesteri gyakorlatra igényelhető
 • Csak a külföldön lezajlott szakmai gyakorlatok támogathatók
 • Az egyes ösztöndíjak összegét az irányítóbizottság határozza meg, és figyelembe veszi a szakmai gyakorlat helyszínét, a tartózkodás időtartamát stb.

Helyszínek

 • Toulouse

  14 Avenue Edouard Belin, 31400 , Toulouse

  Kérdések