Keystone logo
University of Wroclaw

University of Wroclaw

University of Wroclaw

Bevezetés

A Wrocławi Egyetem több mint három évszázados gazdag történelemmel rendelkezik. Habsburg I. Leopold által alapított egyetem a jezsuiták által vezetett szerény iskolából Lengyelország egyik legnagyobb tudományos intézményévé fejlődött. A 19. század elején az egyetem öt karral rendelkezett: filozófia, katolikus teológia, evangélikus teológia, jog és orvoslás. Később számos szekcióval, laboratóriummal és a mai napig létező természeti múzeummal bővítették.

A második világháború után a lengyel professzorok egy csoportja, korábban Lvov, tanítási és kutatási tevékenységet kezdett a Wrocławi Egyetemen. Kezdetben létrehozták a jogi és igazgatási karokat, a művészeteket, a természettudományokat, a mezőgazdaságot, az állatorvost, az orvostudományt, a matematikát, a fizikát és a kémiai tudományokat. E fakultások egy részét hamarosan más egyetemekké alakították át.

A 20. század eleje óta a Wrocławi Egyetem 11 Nobel-díjas nyertest kapott, mint például Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern és Max Born.

Ma a Wrocław Egyetem első és legfontosabb témája a tudományos kutatás. Tudóink számos kapcsolatot tartanak fenn a lengyelországi és a világ más felsőoktatási intézményeivel. A kutatók sikerét a közelmúltban a lengyel hatóságok ismerik el, akik 80% -kal növelték az egyetemen az eszközöket és a kutatást a korábbi évekhez képest.

A legtöbb országban, Lengyelországban a nemzeti minőségbiztosítási rendszer egy nemzeti stratégia része az oktatás minőségének javításához. Az Oktatási Minisztérium négyévente értékeli az összes lengyel egyetem karját. Tavaly 9-ből 10 karunk volt a legmagasabb kategóriában, az egyik a második legmagasabb.

A Vállalkozás Akadémiai Inkubátora a Wrocławi Egyetem új egysége, amelynek célja, hogy ingyenes vállalkozói tanácsadással, konferenciák, szemináriumok szervezésével, kiválasztott beruházások támogatásával és irodahelyiségek felajánlásával segítse a hallgatókat saját vállalkozásuk alapításában. A Vállalkozás Akadémiai Inkubátora együttműködik a Wrocław Technology Parkkal, egy technológiai központtal, ahol laboratóriumok, irodahelyiségek, konferenciaközpont és modern multimédiás berendezések találhatók. A Technológiai Park célja, hogy feltételeket teremtsen Wrocław és a régió tudományos és ipari potenciáljának kiaknázására, és ösztönözze a fejlett technológiák iparát. A Wrocławi Egyetem büszke arra, hogy részvényesei közé tartozik.

Statisztika

Ma a Wrocławi Egyetem a régió legnagyobb egyeteme, és több mint 26 000 hallgatót és körülbelül 1300 doktoranduszt oktat 10 karon. Évente 9000 hallgató szerez diplomát az egyetemen.

    Helyszínek

    • Wrocław

      University Of Wroclaw Pl. Uniwersytecki 1

      Kérdések