Élelmiszerjog és szabályozási ügyek szakirány (távolság/kampusz)
Wageningen University and Research
Kulcs információ
Campus helye
Wageningen, Hollandia
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Távoktatás, Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Sep 2024
Bevezetés
Egyedülálló program, amely felkészít egy izgalmas karrierre az élelmiszeriparban
Az Élelmiszerjog szakkör háttere
Az élelmiszer-terület nemzetközi, uniós és nemzeti szinten szigorúan szabályozott. Az élelmiszer-szabályozás a termelés minden aspektusát lefedi, a „farmától az asztalig”, beleértve a biztonságot, a higiéniát, a címkézést, a csomagolást és sok más szempontot is. Speciális élelmiszerekre is vonatkozik, beleértve a biotermékeket, a géntechnológiával módosított szervezeteket, az új élelmiszereket, az étrend-kiegészítőket és még sok mást.
Az elmúlt évtizedekben ezeknek a törvényeknek a bonyolultsága az egyre technológiásabb élelmiszer-előállítási folyamatokkal és az egyre kifinomultabb fogyasztói igényekkel összhangban fejlődött. Az élelmiszeripar, a szabályozó hatóságok és a tanácsadók számára egyre nehezebb lépést tartani az összes szabályozási fejleményről, mérsékelni a jogi kitettséget és biztosítani a megfelelést.
És itt van szükség élelmiszerjogból és szabályozási ügyekből végzettekre! Elsajátítják mindazt a tudást, amelyre szükség van nemcsak ahhoz, hogy reagáljanak az élelmiszerszektor jogszabályi változásaira, hanem készek legyenek a jövőbeni élelmiszertörvények eligazodására is.
Képtár
Ideális Diákok
A mesterképzésben részt vehetnek a jogi vagy élelmiszertudományi egyetemi diplomával rendelkező hallgatók, de olyan hallgatók is, akik európai tanulmányokkal, kormányzással és politikával, valamint táplálkozás-egészségügyi, mezőgazdasági vagy környezettudományi vagy egyéb kapcsolódó programokkal rendelkeznek. A szakra jogosult korábbi diplomák sora miatt a jogi háttérrel rendelkező hallgatók tanulhatnak a műszaki végzettségű hallgatóktól és fordítva. A diplomások számára rendkívül fontos, hogy megértsék az élelmiszeripar jogi és technikai vonatkozásait egyaránt.
Sőt, büszkék vagyunk arra, hogy hihetetlenül sokszínű hallgatói körünk van a világ minden tájáról, számos élményt és kulturális perspektívát hozva.
Belépők
Tanterv
A Wageningeni Egyetem az egyetlen egyetem a világon, amely olyan mesterképzést kínál, amely egyesíti az élelmiszerjogi szakértelmet a műszaki élelmiszer-biztonsági összetevőkkel.
Első év
Az első év alapprogramja az élelmiszerjog, az élelmiszer-minőség-menedzsment és az élelmiszer-biztonsági menedzsment kurzusaiból áll. Hátterétől és preferenciáitól függően további kötelező és választható kurzusokat fog követni.
Előfordulhat, hogy a szakirányon kívül választható kurzusokat nem tanítanak online.
Tanfolyam | Természettudományos hallgatók | Jogi/nem műszaki hallgatók |
Élelmiszer-minőség menedzsment | ✔ | ✔ |
Élelmiszertörvény | ✔ | ✔ |
Élelmiszerbiztonsági menedzsment | ✔ | ✔ |
Bevezetés az élettudományok jogába | ✔ | |
Élelmiszerbiztonsági gazdaságtan | ✔ | |
Élelmiszertechnológiai alapismeretek | ✔ | |
Élelmiszer-veszélyek | ✔ | |
Törvény és szabályozás az élelmiszer-értékláncokban | ✔ | ✔ |
Szellemi tulajdonjogok | ✔ | ✔ |
Összehasonlító élelmiszerjog: PR Kína és az USA | ✔ | ✔ |
Globális kereskedelmi törvény | ✔ | ✔ |
Második év
A program második éve független kutatásból áll. Az év első felében kutatási dolgozatot fog írni, amelyet a Jogi Csoport oktatói támogatnak. Az év második felében szakmai gyakorlatot vállal az élelmiszerjog területén egy cégnél vagy szervezetnél.
Szakmai gyakorlatainkat jellemzően nemzetközi élelmiszeripari cégeknél, nemzetközi szervezeteknél vagy tanácsadó cégeknél tartjuk. A program támogatja a nemzetközi szakmai gyakorlatokat.
Mesterdolgozat – Jogi csoport adatbázis
Karrierlehetőségek
Jelenleg sürgősen szükség van élelmiszerjogi szakértőkre. Diplomásaink világszerte dolgoznak az élelmiszeriparban, tanácsadóként (jogi és élelmiszeripari területeken), kormányzati szervezeteknél (beleértve az EU-t, WHO-t, EFSA-t), élelmiszer-felügyeleti szolgálatoknál és (specializált) ügyvédi irodákban. Néhányan tovább folytatják tudományos pályafutásukat.