Keystone logo
Westminster International University in Tashkent

Westminster International University in Tashkent

Westminster International University in Tashkent

Bevezetés

Kik vagyunk

Westminster International University in Tashkent (WIUT) az első olyan nemzetközi egyetem Közép-Ázsia szívében, amely nyugati stílusú oktatást kínál brit képesítésekkel. A WIUT programok, tudományos és kutatási tevékenységek, valamint társadalmi események széles skáláját kínálja. Az önálló tanulás elengedhetetlen része az Egyesült Királyság oktatási rendszerének, és ez alól a WIUT sem kivétel. A WIUT hallgatói gyakran megtalálhatók a Learning Resource Centerben (LRC), számítógéptermekben és innovációs laborokban, ahol projekteken dolgoznak, és megvitatják a kurzus tartalmát társaikkal. Máskor a hallgatók az egyetem kivételes sportlétesítményeit kihasználva, vagy a Diákszövetség által szervezett számos társadalmi és kulturális rendezvényen vesznek részt. A WIUT segíthet teljes potenciáljának kiaknázásában. Itt próbára teszi a határait, és megkérdőjelezi mindazt, amit korábban tanult. Ha úgy döntesz, hogy csatlakozol a WIUT-hoz, elmerülsz egy egyedülálló légkörben, amely növekedésre ösztönöz, és kivételes tudományos és társadalmi tevékenységekkel egészül ki.

Embereink

 • Felsővezetői
 • Oktatók
 • Profi személyzet

Történelem

100 éves épületünk Taskent gyönyörű városközpontjában, Üzbegisztán fővárosában található. Az épület túlélte Üzbegisztán történetének legnagyobb földrengését, amely 1966. április 26-án történt. Az épület építése 1911-ben kezdődött, az Orosz Birodalom romantikus időszakában. Ez idő alatt az épület 2. női gimnáziumként működött. Később, a szovjet időszakban az épületet a Repülési Főiskolának adományozták. Egy évszázaddal később a főiskolát egyesítették az újonnan alakult Taskent Repülési Intézettel. 2002 januárjában, felújítás és rekonstrukció után Westminster International University in Tashkent megnyitotta kapuit az első 120 hallgató előtt a Nemzetközi Alapítványi Tanulmányok 3. szintű bizonyítványa (CIFS) tanfolyamon és a BA (Hons) Business Administration diplomán. A WIUT létrehozásával az volt a célunk, hogy Üzbegisztán és más országok polgárai nemzetközileg elismert bachelor fokozatot szerezzenek üzleti adminisztráció, üzleti információs rendszerek, valamint közgazdaságtan és kereskedelmi jog területén, amelyeket a Westminsteri Egyetem hitelesített. 2005-től a WIUT felajánlotta a nemzetközileg akkreditált Master of Arts in International Business and Management fokozatot, valamint tanári szakképesítést – a tanítási és tanulási speciális tanulmányok posztgraduális bizonyítványát.

Az egyetem megalakulása óta a hallgatói létszám több mint 3000 főre nőtt.

Kitüntetések

 • 2004: A WIUT megtartotta első nemzetközi konferenciáját: „Felsőoktatási menedzsment: Nemzetközi trendek és helyi fenntarthatóság”.
 • 2005: Az első 16 diák végzett.
 • 2006: Az első posztgraduális diplomákat a Westminsteri Egyetem – Nemzetközi Üzleti és Menedzsment és Speciális Tanulmányi Tanulmány – érvényesítette.
 • 2008-2009: 150 diák előtt nyitotta meg kapuit a WIUT Akadémiai Líceum. Ő Királyi Fensége, Michael Kent herceg hivatalos látogatást tett Üzbegisztánban, és részt vett az első sportcsarnok megnyitó ünnepségén.
 • 2009: Az Egyetem elindította az „Egyetem előtti” kurzust, ahol az egyetemre jelentkezőket hatékonyabban képezik a WIUT-on való érettségire.
 • 2011: Az Egyesült Királyság Minőségbiztosítási Ügynöksége (QAA) kiemelkedő elismeréseket adott a Westminsteri Egyetemnek és a WIUT-nak.
 • 2012: A WIUT ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, és a WIUT végzettségűek száma elérte az 1000-et.
 • 2013: A WIUT új Regionális Oktatási Központot nyitott Urgench városában (Khorezm).
 • 2013: A Nemzetközi Kereskedelmi Jogi LLM posztgraduális fokozatot a Westminsteri Egyetem érvényesítette, a WIUT campus pedig tovább bővült egy új tanépület és sportközpont megnyitásával.
 • 2015: A WIUT Alumni Egyesület felavatása
 • 2017: Bevezetésre került az alkalmazott közgazdaságtan mesterképzés posztgraduális képzése.
 • 2018: A WIUT megtartotta az első nemzetközi konferenciát a felsőoktatás nemzetközivé válásáról és innovációiról, amely az új, nemzetközileg lektorált folyóirathoz, a Silk Road: A Journal of Eurasian Developmenthez kapcsolódik.
 • 2019: Az SAP Next-Gen Entrepreneurship and Innovation Lab megnyitása. Az egyetem 2015 óta az SAP University Alliance tagja.
 • 2019: A Bloomberg Financial Research and Training Lab megalapítása, amely hozzáférést biztosít a jelenlegi és történelmi részvényárfolyamokhoz, valamint a világ valutaárfolyamaihoz. valutaárfolyamok és információk a világ árfolyamairól.
 • 2019: A Center for Policy Research and Outreach (CPRO) elindítása.

Helyszínek

 • Tashkent

  12 Istikbol Street, 100047, Tashkent

Programok

Kérdések