Keystone logo
© © Yuan Ze University
Yuan Ze University

Yuan Ze University

Yuan Ze University

Bevezetés

Az 1989 -ben alapított Yuan Ze University a hagyományos mércével mérve fiatal lehet, mégis a legrövidebb időn belül modellként ismerték fel az újonnan létrejövő egyetemeket. Az első és egyetlen egyetem, amely 2003 -ban elnyerte a Nemzeti Minőségi Díjat, Yuan Ze 2005 -ben kitüntetést kapott az Oktatási Minisztériumtól a Teaching Excellence Projektért. Ezt követően a MOE a legjobb 12 egyetem közé sorolta. Tajvanon, 2005 óta díjat kap a „Cél a legjobb egyetem és elit kutatóközpont fejlesztési projekt” elnevezésű projektért.

Yuan Ze kiemelten kezeli a diákokat az oktatás és tanácsadás területén, és hangsúlyozza a kreativitás és az etika oktatását. Sőt, aktívan részt veszünk az ország úttörő „Classics 50 Reading Project”, „YeSir mentori program” programjában, és népszerűsítünk minden olyan tevékenységet, amely gazdagítja a diákok tanórán kívüli tanulmányait. A távol -keleti csoport által alapított, szoros kapcsolatokat alakítottunk ki valamennyi leányvállalatával, hogy ipari és akadémiai szövetséget hozzunk létre. A hazai és külföldi hallgatók szakmai gyakorlatának terve teljes mértékben megvalósítható egy ilyen hálózaton keresztül. A Yuan Ze által létrehozott egyedi rés alapján hozzáadott értéket biztosítunk a hallgatók és oktatók számára, és elvárjuk magunktól, hogy mi leszünk az etalon egyetem az ipar-akadémia együttműködésben.

Az egyetem fejlesztési stratégiájának fő témája a differenciálódást és a nemzetközivé válást hangsúlyozza. A tantervek tervezésének és kutatásának megkülönböztetésével megteremtjük megkülönböztető jellemzőinket és márkánkat; míg kiemelkedő külföldi oktatók és potenciális nemzetközi hallgatók toborzásában, kedvező csomagok és ösztöndíjak/ösztöndíjak biztosításával. A Nemzetközi Nyelvi és Kulturális Központ mandarin és kulturális programokat kínál nemzetközi hallgatóknak; különféle kulturális tevékenységeknek ad otthont; és elősegíti a kulturális cserét az egyetemen.

Tajvan legjobb egyetemeinek legfiatalabb és legerősebb egyetemeként továbbra is teljes mértékben kihasználjuk az „innováció”, a „minőség” és a „rugalmasság” versenyelőnyeinket. Kihívásokkal teli környezetet biztosítunk a diákok számára, hogy élvezzék a tanulást, fejlesszék lehetőségeiket és felülmúlják önmagukat; hogy a tantestületek szenteljék magukat diákjaik inspirálásának és mentorálásának, valamint az igazság és a tudományos kiválóság keresésére; a személyzet pedig a szolgáltatás minőségének előmozdítása és a személyes fejlődés megvalósítása érdekében.

Statisztika

Jelenleg a Yuan Ze-nek öt főiskolája van, köztük a Mérnöki, Informatikai, Menedzsmenti, Humán- és Társadalomtudományi Főiskola, valamint az Elektromos és Kommunikációs Mérnöki Főiskola. Az egyetemen több mint 9000 diák van, és az egyetemi és a posztgraduális hallgatók aránya 2:1. A tajvani kulcsfontosságú kutatóközpontok elhelyezésére törekvő Fuel Cell Center és Kommunikációs Kutatóközpontok minden erőforrást integráltak, és tehetségeket toboroztak a Yuan Ze összes mérnöki részlegére a Top Universities Project támogatásával. E két központ sikerével a Yuan Ze az általános oktatási és kutatási kapacitás előmozdítására is nagy hangsúlyt fektet. A College of Management létrehozta az első EMBA-programot Tajvanon, és a Graduate School of Management valamennyi kurzusa angol nyelven folyik, hogy tovább csatlakoztassa hallgatóinkat a nemzetközi piachoz. A College of Informatics az első olyan főiskola Tajvanon, amely oktatása és kutatása során az információkat alkalmazza. Hangsúlyozza a technológia és a társadalomtudomány közötti integráció gyakorlati tapasztalatait. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Főiskola szorosan együttműködik Általános Tanulmányi Főiskolánkkal a bölcsészettudományi, az általános oktatási és az etika oktatásának és kutatásának elősegítése érdekében.

  Campus jellemzői

   Belépők

   Kötelező dokumentumok

   • Az oklevél fénymásolata (angol vagy kínai nyelven). Mutatnia kell az előző egyetemen/intézményben szerzett diplomát.
   • Az átirat fénymásolata (angol vagy kínai nyelven). Minden átiratnak tartalmaznia kell az összes kurzus évenkénti felsorolását. Kérjük, adja meg jelenlegi iskolájának átiratát is, ha kéri az áthelyezést.
   • Két ajánlólevél
   • Önéletrajz
   • Nyilatkozat célja
   • Útlevél méretű fotók (az elmúlt hat hónapban készültek, fehér háttér előtt)
   • Egy angol nyelvvizsga hivatalos pontszámjelentése, például TOEFL/TOEIC/IELTS/Cambridge ESOL/GEPT/CSEPT vagy angol középfokú oktatási bizonyítvány
   • Egy kínai nyelvismereti teszt (TOCFL/HSK) hivatalos pontszámítási jelentése (a Kínai Nyelvészeti és Irodalomtudományi Tanszékre jelentkezőknek kötelező)
   • Portfólió (Információkommunikációs és Művészeti és Formatervezési Tanszékre jelentkezőknek szükséges)
   • Pénzügyi kimutatás legalább 4000 USD-vel

   Minden szükséges jelentkezési lapot és vonatkozó dokumentumot ki kell tölteni a fent jelzett határidőig. A hiányos vagy a határidő után beérkezett jelentkezéseket NEM fogadjuk el. A pályázóknak teljes felelősséget kell vállalniuk az elutasított pályázatért.

   Vízumkövetelmények

   VÍZUM DIÁKOK SZÁMÁRA

   Ha Tajvanon szeretne tanulni egy több mint 6 hónapos szakon, rezidens vízumot kell kérnie.

   Kétféleképpen igényelhet rezidens vízumot:

   1. Ha egy tajvani egyetem felvételt nyert egy képzési programra, fel kell vennie a kapcsolatot a legközelebbi tajvani nagykövetséggel, konzulátussal vagy képviselettel.
   2. Ha már tartózkodott Tajvanon látogatói vízummal, és jogosult a rezidens vízum igénylésére, a Konzuli Ügyek Irodájához fordulhat kérelmeért.


   Szükséges dokumentumok

   A rezidens vízum igényléséhez a következő dokumentumokra lesz szüksége

   Nem.

   követelmények

   Leírás

   1

   Jelentkezési lap

   Töltse ki a jelentkezési lapot online

   2

   Útlevél
   (eredeti és fénymásolat)

   Üres oldalakkal 6 hónapig érvényes

   3

   2 útlevél méretű fénykép

   6 hónapon belül készült színes fotók fehér háttérrel

   4

   Egészségügyi bizonyítvány

   Az egyik kijelölt kórház 3 hónapon belül kiadja
   Vagy nézze meg a Betegségellenőrzési Központ webhelyét

   5

   Felvételi engedély vagy beiratkozási igazolás
   (eredeti és fénymásolat)

   Felvételi engedély vagy beiratkozási bizonyítvány a regisztrációról szóló okirattal, amelyet azon az egyetemen állítanak ki, amelyre részt kíván venni

   6

   Diploma és felsőfokú végzettségének átirata
   (eredeti és fénymásolat)

   A korábban tanult iskola adta ki

   7

   Pénzügyi kimutatás

   Bankkivonatok vagy átutalási jegyzőkönyvek stb.

   Ösztöndíjak és finanszírozás

   Az egyetemi tanuláshoz meg kell fizetni a tandíjat és fedezni kell a megélhetési költségeit. Pénzügyi támogatás azonban elérhető. A kiemelkedő teljesítmények jutalmazása és annak biztosítása érdekében, hogy a pénzügyekkel kapcsolatos félelmek ne akadályozzák a leendő nemzetközi hallgatókat abban, hogy fontolóra vegyék a Yuan Ze University tanulást, örömmel ajánlunk számos ösztöndíjat nemzetközi hallgatók számára.

   Az alábbiakban bemutatott ösztöndíjak csak azoknak a nemzetközi diplomás hallgatóknak szólnak, akik az Oktatási Minisztérium Tajvanon tanulmányokat folytató nemzetközi hallgatókra vonatkozó szabályzatának megfelelően jelentkeznek.

   Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az YZU csak segítséget és tanácsadást nyújt az YZU ösztöndíj, az ICDF ösztöndíj és az elit ösztöndíj pályázatához.

   YZU ösztöndíj

   Alkalmazható végzettség és időtartam: Bachelor 8 félév (4 év), Master 4 félév (2 év), Ph.D. 8 félév (4 év)

   Ösztöndíjak:

   • Tandíjmentesség (20%-100%), egyéb díjak és kreditdíj elengedése [rövidítve: Tandíjmentesség]
   • Illetmény

   A jelentkezési feltételek rövid leírása:

   Új tanulók:

   • A YZU ösztöndíjpályázatot és a fokozatpályázatot együtt bonyolítják le. Nincs szükség további pályázati dokumentumokra vagy külön pályázati rendszerre.
   • Az YZU ösztöndíj egy érdemen alapuló ösztöndíj. A pályázókat a bíráló bizottság a YZU online pályázati rendszerében benyújtott dokumentumok alapján értékeli.
   • A bizottság döntése végleges. A döntésekkel kapcsolatos kérdésekre vagy tárgyalásokra nem válaszolunk.

   Meglévő hallgatók:

   A Globális Ügyek Iroda minden félévben meghirdeti az YZU ösztöndíj megújítását/pályázását YZU S-mailen keresztül. Azoknak a hallgatóknak, akik jogosultak a megújításra/jelentkezésre, minden tanulmányi szemeszterben KÖTELEZŐEN jelentkezniük az YZU ösztöndíjra. Azok a hallgatók, akik nem jelentkeztek a megjelölt határidőig, elvesztik az ösztöndíjukat.

   * A hallgatóknak meg kell felelniük a Yuan Ze University külföldi hallgatók ösztöndíjának megállapítására vonatkozó valamennyi jelentkezési feltételének. A fenti táblázat csak referenciaként szolgál.

   MOE tajvani ösztöndíj

   Alkalmazható végzettség és időtartam: Bachelor 4 év, Master 2 év, Ph.D. 4 év

   Ösztöndíjak:

   Bachelor: Tandíjmentesség 40 000 NTD-ig + havi 15 000 NTD/hó ösztöndíj

   Mester és Ph.D.: Tandíjmentesség 40 000 NTD-ig + havi 20 000 NTD/hó ösztöndíj

   *A MOE szemeszterenként legfeljebb 40 000 NTD-t fizet az egyes kedvezményezettek jóváhagyott tandíja és egyéb költségei után. A fennmaradó összeget az egyetem fizeti. A biztosítási díjat és a kollégiumi díjat azonban a hallgatóknak kell megfizetniük

   MOFA tajvani ösztöndíj

   Alkalmazható végzettség és időtartam: Bachelor 4 év, Master 2 év, Ph.D. 4 év

   Ösztöndíj: havi ösztöndíj 30 000 NTD/hó + oda-vissza turistaosztályú repülőjegyek

   LEGTÖBB tajvani ösztöndíj

   Alkalmazható végzettség és időtartam: Master 2 év, Ph.D. 3 év

   Ösztöndíj: havi 30 000 NTD/hó ösztöndíj

   TaiwanICDF ösztöndíj

   Állampolgársági korlátozás: Tajvan ICDF-ösztöndíjra jogosult országok listája

   Végzettség és időtartam: Master 2 év

   Ösztöndíj: oda-vissza turistaosztályú repülőjegyek + lakhatás (YZU kollégium) + tandíj + hiteldíjak + biztosítás + tankönyvköltségek + havi juttatás NTD 12 000/hó

   A YZU-ban elérhető program TajvanICDF-ösztöndíjra: Nemzetközi ipari mérnöki és menedzsment mesterképzés

   Elit ösztöndíjprogram

   Státusz korlátozás: Jelenlegi oktató Délkelet-Ázsiából, mesterképzésben vagy Ph.D. Tajvanon.

   Végzettség és időtartam: Master 2 év, Ph.D. 3 év

   Ösztöndíj: havi ösztöndíj 25 000 NTD/hó

   Rangsorok

   Egyetemi világranglista 2021 Young University Rankings 2021 Asia University Rankings 2021 CWUR világranglista Nemzeti rang
   1001-1200 351-400 351-400 1462 28

   Akkreditációk

   AACSB akkreditált

   Helyszínek

   • 135號

    Taoyuan, Zhongli, 320, 135號

    Programok

    Az intézmény a következőket is kínálja:

    Kérdések