Keystone logo

6 Részidő Mester Programok ban ben Családpszichológia ban ben Amerikai Egyesült Államok számára 2024

Szűrők

Szűrők

  • Mester
  • MSc
  • MA
  • Amerikai Egyesült Államok
  • Egészségügy
  • Mentális egészségügyi ellátás
  • Pszichológia
  • Részidő
Szakirányok
  • Egészségügy (6)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Részidő Mester Programok ban ben Családpszichológia

Mi az a családpszichológia?
A családpszichológia a család dinamikájának és a családok egymás közötti kölcsönhatásainak tudományos tanulmányozása. Arra összpontosít, hogyan működnek a családok kapcsolataik, kommunikációjuk és általános szerkezetük szempontjából. A családpszichológusok azon dolgoznak, hogy megértsék, hogyan hatnak egymásra a családok, és hogyan javíthatják kapcsolataikat. Emellett azon dolgoznak, hogy segítsenek a családoknak olyan válsághelyzetekben, mint például válás vagy haláleset esetén. A családpszichológusok gyerekekkel és serdülőkkel is dolgoznak, hogy segítsenek nekik megbirkózni a családi problémákkal. Együttműködhetnek a szülőkkel, hogy hatékony szülői készségeket tanítsanak nekik, vagy segítsenek a családoknak olyan nehéz problémák kezelésében, mint a kábítószer-visszaélés vagy a családon belüli erőszak. a családpszichológusok terápiát is nyújthatnak azoknak a családoknak, akik nehéz időszakon mennek keresztül.

Mit kezdhetek családpszichológiai diplomával?
A családpszichológiai végzettség kutatási, oktatási vagy klinikai gyakorlati karrierhez vezethet. A családpszichológusok dolgozhatnak kórházakban, klinikákon, magánpraxisokban vagy kutatólaboratóriumokban. Dolgozhatnak iskolákban, kormányzati szervekben vagy családoknak szolgáltatásokat nyújtó szervezetekben is. Sok családpszichológus is úgy dönt, hogy az oktatásban vagy a közpolitikában folytat karriert.

Különböző típusú családpszichológiai diplomák
A családpszichológiai alapképzés általában négy évig tart. Tanulmányai során olyan kurzusokon vesz részt, mint a család dinamikája, az emberi fejlődés és a kommunikáció. Lehetősége lesz szakmai gyakorlatokon vagy helyszíni kihelyezéseken való részvételre is. A családpszichológiai mesterképzés általában két-három évig tart. Tanulmányai során haladó tanfolyamokon vesz részt olyan témákban, mint a pszichopatológia, az értékelés és a beavatkozás. Lehetősége lesz kutatást folytatni és szakdolgozatot írni. A családpszichológiai doktori fokozat felkészít a kutatási vagy klinikai gyakorlati karrierre. Tanulmányai során haladó tanfolyamokon vesz részt olyan témákban, mint a pszichopatológia, az értékelés és a beavatkozás.

Az USA továbbra is a világ legnépszerűbb úti célja a nemzetközi diákok számára. Az Egyesült Államok egyetemei uralják a világranglistát, és az ország izgalmas tanulmányi helyszínek széles választékát kínálja. Az állami egyetemi rendszereket részben az állami kormányzatok támogatják, és sok egyetemi egyetem lehet az államban, több százezer hallgatóval.

A mestert a hallgatók a graduális képzés befejezése után szerezhetik meg. A mesterdiploma feltétele 12-18 egyetemi kurzus sikeres abszolválása, melynek gyakran részét képezi több átfogó vizsga és/vagy egy szakdolgozat elkészítése.

A részmunkaidős tanulás lehetővé teszi a diploma vagy képesítés megszerzését akkor is, ha nem tud teljes munkaidőben iskolába járni. Az ember saját tempójában tanulhat, fokozatosan gyűjtve a krediteket, amelyek beszámítanak a végső minősítésbe.