Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze 21 Mesterdiplomák ban ben Könyvtári tudomány 2024

21 Mester Programok ban ben Könyvtári tudomány 2024

Áttekintés

A mesterképzés megszerzése gyakori lépés az egyetemi hallgatók széles skálájához. Ez a fokozat felismeri a kiválasztott területen szerzett szakértelmet, és néhány fejlett pozícióra van szükség.

Mi a mester a könyvtári tudományban? A mesterképzés a könyvtári tudományok programjaiban az információ tárolására, a hozzáférésre és a kezelésre alapozza meg. A diákok választhatnak egy hagyományosabb hangsúlyt a könyvtári vagy a technológia-alapú fokozatot központja a digitális média és szolgáltatások. A koncentráció területétől függően az ajánlott kurzusok közé tartozhat az információs rendszerek kialakítása, az emberi-számítógépes interakciók, a katalogizálás és a gazdaságok lebonyolítása.

A könyvtári mesterképzésben tanuló diákok elsajátítják a létfontosságú készségeket, például az adatbáziskezelést, az információs technológiák használatát és az információs szolgáltatás legjobb gyakorlatát. Ez a diploma kiváló átmenet az egyetemi tanulmányoktól a karrier előkészítésig, és növelheti a dolgozó szakmai készségét.

A könyvtári tudomány mestere általában két-három évig tart, de sok intézmény rugalmas ütemezést kínál azok számára, akiknek hosszabb időt igényel. A mesterképzés megszerzésének költsége az intézménytől függ, ezért létfontosságú, hogy a diákok közvetlenül a beiratkozási irodahoz forduljanak meghatározott regisztrációs és beiratkozási díjakért.

Ez a fokozat szilárd alapot nyújt az információs alapú karriert kereső egyének számára mind a magán-, mind a közszférában. A Munkaügyi Statisztikai Hivatal előrejelzései szerint a könyvtárosok várható élettartama 2% -ról 7% -ra emelkedik a 2024-es év során. Az iskolákban, közkönyvtárakban, kormányzati épületekben vagy kórházakban dolgozó könyvtárosok helyett a diplomások továbbra is archivisták, információs építészek, gyűjtemény kurátorok, metaadat-szakemberek vagy kutatói könyvtárosok.

Számos kollégium és egyetem világszerte rendelkezik mesterképzéssel a könyvtári tudományokban. Az online diplomák nagyszerű választása a távoli területeken élő hallgatók számára, nem férhetnek hozzá a helyi programhoz, vagy nem igényelnek rugalmas ütemezést. Ha többet szeretne megtudni, keresse meg az alábbi programot, és lépjen kapcsolatba közvetlenül az Ön által választott iskola belépő irodájával a nyomtatvány kitöltésével.

Olvass tovább

Szűrők

  • Mester
  • MSc
  • MA
  • Humán tanulmányok
  • Levéltártudomány
  • Könyvtári tudomány
Szakirányok
  • Humán tanulmányok (21)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum