Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze többszörös Mesterdiplomák ban ben Közigazgatási jog 2023

1 Mester Programok ban ben Közigazgatási jog 2023

Áttekintés

Mi az a közigazgatási jog?

A közigazgatási jog az a joganyag, amely a közigazgatási szervek tevékenységét szabályozza. A kormányhivatal intézkedései magukban foglalhatják a szabályalkotást, az ítélkezést vagy egy meghatározott szabályozási menetrend érvényesítését. A közigazgatási jog a közjog egyik ágának számít.

A közigazgatási jog, mint joganyag, azokra az eljárásokra és folyamatokra összpontosít, amelyeket a közigazgatási szervek a feladataik ellátása során alkalmaznak. Ez magában foglalja azon egyének és szervezetek jogait és kötelességeit is, akik kapcsolatba lépnek a közigazgatási szervekkel.

Melyek a közigazgatási jogi pályák?

Számos különböző típusú munka tartozik a közigazgatási jog hatálya alá. A közigazgatási jogi bírák például elnökölnek a tárgyalásokon és hoznak döntéseket a közigazgatási vitákban. Egyéb közigazgatási jogi munkák közé tartoznak a politikai elemzők, akik kidolgozzák és értékelik a kormányzati politikákat; szabályozó jogászok, akik tanácsot adnak az ügyfeleknek a kormányzati előírások betartásával kapcsolatban; és lobbisták, akik ügyfeleik nevében próbálják befolyásolni a kormányt.

Miért fontos a közigazgatási jog tanulmányozása?

A közigazgatási jog azért fontos, mert szabályozza a közigazgatási szervek tevékenységét, amelyek mindennapi életünkben nagy szerepet játszanak. Az igazgatási szervek felelősek a törvények és rendeletek betartatásáért, és gyakran nagy mérlegelési jogkörük van ennek végrehajtásában. Ennek eredményeként a közigazgatási jog megértése segíthet megértenünk, hogyan működnek ezek az ügynökségek, és milyen jogaink vannak, amikor kapcsolatba lépünk velük.

Mit fogok tanulni a közigazgatási jogi diplomám alatt?

A közigazgatási jogi diploma megszerzéséhez valószínűleg olyan témákat fog tanulni, mint az alkotmányjog, a szerződési jog és a polgári eljárás. Megismerheti továbbá azokat az eljárásokat és folyamatokat, amelyeket az adminisztratív ügynökségek alkalmaznak feladataik ellátására, valamint tapasztalatot szerez jogi kutatások végzésében és jogi tájékoztatók írásában.

A mestert a hallgatók a graduális képzés befejezése után szerezhetik meg. A mesterdiploma feltétele 12-18 egyetemi kurzus sikeres abszolválása, melynek gyakran részét képezi több átfogó vizsga és/vagy egy szakdolgozat elkészítése.

Olvass tovább

Szűrők

  • Mester
  • MSc
  • MA
  • Jogi tanulmányok
  • Közigazgatási jogi tanulmányok
  • Közigazgatási jog
Szakirányok
  • Jogi tanulmányok (1)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Kapcsolódó tanulmányi területek