Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze 8 Mesterdiplomák ban ben Nukleáris fizika 2023

8 Mester Programok ban ben Nukleáris fizika 2023

Áttekintés

Egyetemi tanulmányok elvégzése után gyakori, hogy a hallgatók mesterfokozatot folytatnak. Ez a fajta végzettség rendszerint gyakornokok képzését végzi specifikus karrier-területeken.

Néhány ambiciózus diák megkérdezheti, mi a mester a nukleáris fizikában. A nukleáris fizika mesterképzése jellemzően a kutatás területén és a technológia és a biztonság megértésében áll. A tanulmányi és kutatási kurzusok közé tartozhatnak a ritka izotópok, a ritka reakciók, a maghasadás és a nukleáris anyagok élettartama. Az ilyen programoknak szélesebb körű témák megértéséhez kell vezetniük, például a világegyetem elemeinek előkészítéséhez.

Miután befejezte a mesterképzést a nukleáris fizikában, a diákok általában gyakorlati készségeket szereztek, többek között az adatok elemzésére és következtetések levonására. Ezenkívül a hallgatóknak képesnek kell lenniük arra, hogy biztonságosan használják az eszközöket és a technológiát, hogy jobban megértsék a nukleáris folyamatokat és végezzenek laboratóriumi kutatást ezen a területen.

A nukleáris fizika mesterképzése két évig tarthat, attól függően, hogy a tanfolyam teljes vagy részmunkaidőben teljesül-e. Mindkét lehetőség jellemzően olyan diákok számára áll rendelkezésre, akik saját menetrendet kívánnak választani, és befolyásolhatják az oklevél megszerzésének teljes költségét.

Néhány karrier, amely az atomfizika mesterképzéséből származhat, nukleáris mérnökként, nukleáris fizikusként vagy orvosi nukleáris fizikusként dolgozik. A nukleáris mérnökök tipikusan laboratóriumi vizsgálatokat végeznek, és az erőművekben, a gyártásban, az űrkutatási iparban vagy a katonai erőműveken működhetnek. A nukleáris fizikusok viszont általában elméleti munkát végeznek a laboratóriumokban. Munkájuk olyan területekre összpontosíthat, mint az atomenergia felhasználása a kommunikációban, az egészségügyben, az elektronikában vagy az űrkutatásban. Az orvosi nukleáris fizikusok a nukleáris energia egészségügyi vonatkozásaira szakosodnak a betegségek és a betegségek kezelésére és felderítésére.

A nukleáris fizika mesterképzését különböző országokban kínálják szerte a világon. Keresse meg az alábbi programot, és lépjen kapcsolatba közvetlenül az Ön által választott iskola belépési irodájával a nyomtatvány kitöltésével.

Olvass tovább

Szűrők

  • Mester
  • MSc
  • MA
  • Természettudományok
  • Fizika
  • Nukleáris fizika
Szakirányok
  • Természettudományok (8)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum