PhDJogi tanulmányokBachelor/ AlapképzésMBATanulmányokHealthcareCoursesOnlineMaster
Keystone logo

5 Élelmiszer tudományok MSc degrees in Nyugat-Európa

Search for subject or location
Szűrők
Szűrők
  • MSc
  • Nyugat-Európa
  • Egészségügy
  • Táplálkozástudomány
  • Élelmiszer tudományok
  • Távoktatás
Sorrend

    5
    1

  • 7
      5
      • 2
      2
  • More in Egészségügy
  • Mentális egészségügyi ellátás35
  • Egészségügyi tanulmányok6
  • Globális egészségügyi ellátás3
  • Orvosi humán tudományok3
  • Egészségügyi technológia2

    Nyugat-Európa
  • Egyesült Királyság4
  • Írország1

    3
    1
    1

    4
    1

    5

    42
    5
    3

5 Élelmiszer tudományok MSc degrees in Nyugat-Európa

Népszerű oklevéltípusok

Népszerű képzésformátumok

Távoktatás MSc Programok ban ben Egészségügy Táplálkozástudomány Élelmiszer tudományok

Mi az Élelmiszertudomány?
Az élelmiszertudomány tanulmányozza az élelmiszereket, és azt, hogy hogyan viszonyulnak a környezethez, a társadalomhoz és a gazdasághoz. Ez magában foglalja az élelmiszer-termelés, feldolgozás, biztonság és táplálkozás tanulmányozását. Az élelmiszertudomány magában foglalja az élelmiszer eredetű betegségek és szennyeződések tanulmányozását is.

Mit kezdhetek élelmiszertudományi diplomával?
Az élelmiszer-tudományi végzettség karriert jelenthet az élelmiszeriparban, olyan területeken dolgozva, mint az élelmiszer-termelés, -feldolgozás, biztonság és táplálkozás. Élelmiszertudományi végzettségűek az élelmiszer-eredetű betegségek és a szennyeződések kutatása területén is dolgozhatnak. Élelmiszertudományi háttérrel rendelkezők számára van lehetőség az élelmiszeripar szabályozásával foglalkozó állami szerveknél vagy magáncégeknél dolgozni. Az élelmiszertudományi végzettségűek egyetemeken és főiskolákon oktathatnak és kutatást folytathatnak.

Miért tanulj Élelmiszertudományt?
Az élelmiszertudomány több okból is fontos. Segít megérteni, hogy az élelmiszerek milyen hatással vannak egészségünkre és környezetünkre, ami segíthet javítani az élelmiszer-előállítási és -feldolgozási módszereket, biztosítva, hogy az általunk fogyasztott élelmiszerek biztonságosak és táplálóak legyenek. Az élelmiszertudomány tanulmányozásával többet megtudhatunk az élelmiszer eredetű betegségek megelőzésének és leküzdésének mikéntjéről is. Végül az élelmiszertudomány segít megérteni azokat a komplex gazdasági és társadalmi tényezőket, amelyek befolyásolják az élelmiszertermelést és -fogyasztást.

Élelmiszertudományi végzettség
Élelmiszertudományi fokozatokat kínálnak egyetemi és posztgraduális szinten. Az alapképzési programok általában négy évig tartanak, és olyan témákat fednek le, mint az élelmiszerkémia, mikrobiológia és táplálkozás. A posztgraduális programok általában két évig tartanak, és magukban foglalják az élelmiszerfizikát és a mérnöki tudományokat is magában foglaló haladó élelmiszertudományi témákat.

Összességében több mint 4000 felsőoktatási intézmények Európában széles választékát kínálja a tanfolyamok alapképzési, mesterképzési és doktori szinten. Egyre több ilyen nyújtó szervezetek angol nyelvű oktatás, legalább azok egyes szakok, európai egyetemek már jobb minőségű, mint valaha. Európai egyetemek kínál barátságos a külföldi diákok és hogy a tanfolyam a tudás, amely megfelel a szakmai igények a mai globális kereslet.

Az MSc, avagy a Természettudományi Mester egy nemzetközileg elismert tudományos fokozat, amely bizonyítja a hallgató egy adott tudományterületen szerzett szakértelmét és tudását. Az MSc képzések zöme kb. négy év alatt elvégezhető. A diplomázás után a pályakezdők egy része elhelyezkedik a munka világában, míg mások a továbbtanulás mellett döntenek.

Az online vagy távoktatás az elektronikus média és az információs és kommunikációs technológiák (IKT) oktatásban történő alkalmazását jelenti. Az online tanulás révén az ember bármikor és bárhonnan hozzáférhet az oktatáshoz, elérhető internetkapcsolattal.