Élelmiszer -technológia mester (Leuven)
KU Leuven
Kulcs információ
Campus helye
Leuven, Belgium
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* Kérjük, keresse fel weboldalunkat a tandíjakkal kapcsolatos legfrissebb információkért: kuleuven.be/tuitionfees
Bevezetés
KU Leuven Online nyílt nap
KU Leuven december 21-én, szerdán szervez online nyílt napot, hogy tájékoztassa a diákokat angol nyelvű programjairól. Fedezze fel Európa leginnovatívabb egyetemét, és tudjon meg többet a nemzetközi programjainkról, a felvételiről, a lakhatásról és még sok másról. További információért látogasson el ide .
Az Interuniversity Program in Food Technology (IUPFOOD) egy tudományos mesterképzési program, amely az öregdiákjait olyan tudományos, műszaki és vezetői ismeretekkel, készségekkel és attitűdökkel kívánja ellátni, amelyek szükségesek ahhoz, hogy sikeresen hozzájáruljanak az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos problémák megoldásához. biztonságos, kiváló minőségű élelmiszerek előállítása.
Az élelmiszerek feldolgozásában és tartósításában kulcsfontosságú két technológiai dimenzió a kulcsfontosságú célok és programlehetőségek:
- A betakarítás utáni és élelmiszer-tartósítási mérnöki tevékenység , amelynek középpontjában a betakarítás utáni és az élelmiszer-tartósító egység műveleteinek szerepe áll a biztonságos és tápláló élelmiszerek, különösen a növényi eredetű élelmiszerek végső fogyasztóhoz való eljuttatásában.
- Élelmiszertudomány és -technológia , amelynek középpontjában a nyersanyagok átalakítása (feldolgozása) áll emberi fogyasztásra szánt termékekben vagy köztes összetevőkben az élelmiszeriparban történő további felhasználáshoz.
Az Interuniversity Program in Food Technology (IUPFOOD) közös szervezője a KU Leuven és a Genti Egyetem (UGent).
Erősségek
Az IUPFOOD program egy egyetemek közötti MSc képzési program, amely KU Leuven és UGent együttes szakértelmére épül az élelmiszer -technológia területén végzett kutatás és oktatás területén. A program egyetemek közötti jellege, amely két tanulási környezetet kínál, egyértelmű hozzáadott értéket teremt, amelyet a hallgatók és az öregdiákok nagyra értékelnek.
A program nemzetközi oktatókra irányul, akik különböző oktatási háttérrel rendelkeznek. A program felépítése és tartalma nagyon jól illeszkedik a bejövő diákok, köztük a délvidéki diákok sokszínű oktatási hátteréhez. A program felépítése, a kiválasztási kritériumok és a frissítő tanfolyamok elérhetősége a program kezdetén pótolja a hallgatók változatos hátterét.
Az öregdiákok, különösen a délvidékiek, a programot rendkívül relevánsnak tartják személyes fejlődésük, szakmai karrierjük és hazájuk fejlődése szempontjából.
Kérjük, keresse fel weboldalunkat a programmal kapcsolatos legfrissebb információkért.
Képtár
Belépők
Tanterv
Szerkezet
Az élelmiszertechnológiai mesterképzés (120 ECTS) négy fő szegmensből áll:
- Mélyreható oktatási szegmens (60 ECTS), amely élelmiszertudományi, mérnöki és élelmiszermérnöki mester szintű kurzusokból áll
- Specializációs szegmens (17–19 ECTS), amely a két lehetőség egyikéhez kapcsolódó mélyreható kurzusokból áll ("betakarítás utáni és élelmiszer-tartósítási mérnöki" vagy "élelmiszer-tudomány és -technológia".
- Választható kurzusok szegmense (11-13 ECTS), amely meghatározott élelmiszerekkel kapcsolatos tantárgyak kurzusaiból áll.
- Mesterdolgozat szegmens (30 ECTS), amely egy fejlett kutatási témát tartalmaz az élelmiszer-technológia területén.
A program során hat tanulási pálya kap hangsúlyt: élelmiszer-technológia, élelmiszer-minőségbiztosítás és -biztonság, élelmiszer-feldolgozási és tartósítástechnika, tudományos független kutatás, kommunikáció és menedzsment, valamint tudományos integritás.
A mesterképzés első szakaszában az első szemesztert az UGentben, a második félévet pedig a következő helyen tölti: KU Leuven . A „Postharvest and Food Preservation Engineering” és „Food Science and Technology” szakok második szakaszának kurzusait a(z KU Leuven és az UGent oktatják. Mindkét egyetemen fakultatív kurzusokat és szakdolgozati kutatási témákat kínálnak.