Élelmiszermérnöki MSc
Universidade Católica Portuguesa – Porto
Kulcs információ
Campus helye
Porto, Portugália
Nyelvek
Angol, Portugál
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 5 760 / per year
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Bevezetés
Az élelmiszer-ágazat elengedhetetlen a társadalom minőségének és fejlődésének biztosításához. A közelmúltbeli élelmiszeripari rendszerek fejlődése ellenére manapság nagy kihívások állnak közel. Ilyen például a 2030-ig tartó időszakra szóló menetrend, amelyet az ENSZ adott ki 17 fenntartható fejlődési céllal (SDG-k), mivel a fejlesztések és a fenntarthatóság jelenleg ütközési úton van, valamint a COVID-19 járvány. 2050-re a világnak 60 százalékkal több élelemre lesz szüksége, és a termelékenységi szint csökkenésével nem valószínű, hogy ezt a célt el fogják érni, legalábbis ha a jelenlegi élelmiszer-rendszer nem változik. Ebben az értelemben fejlesztési és innovációs stratégiákat kell létrehozni a mezőgazdasági és élelmiszer-termelés fenntartható növelése, a globális ellátási láncok javítása, az élelmiszer-veszteségek és -hulladékok csökkentése, a környezeti hatások csökkentése, az energiatakarékosság, valamint a biztonságos és tápláló élelmiszerek mindenki számára történő biztosítása érdekében. Az egészséges és fenntartható ételek hatását egyre jobban ismerő fogyasztók igényeinek kielégítése, valamint az élelmiszerek mennyiségi és minőségi termelésének garantálása érdekében elengedhetetlen a szakemberek képzése, akik képesek fellépni és beavatkozni az egész élelmiszerláncban.
Hol található a campus?
Nézze meg campusunkat a Google Maps-en: https://tinyurl.com/portobiotecmap
Képtár
Belépők
Tanterv
mit fogok tanulni?
Az élelmiszermérnöki multidiszciplináris mesterprogram lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy komplett portfóliót fejlesszenek ki a fejlett élelmiszertechnológiák és közlekedési jelenségek, a biztonság és a minőségelemzés, a termékfejlesztés, a csomagolás, az élelmiszerlánc biztonsága, a menedzsment, a marketing és az innováció témakörében.
Hogyan fogok tanulni?
Minden tantervi egység 5 ECTS-ből áll, és a teljes kapcsolattartási idő 26-40 óra, előadások, oktatóanyagok és laboratóriumi osztályokba szervezve. Ez a struktúra elősegíti az ideális egyensúlyt és összekapcsolódást a különböző tanulási utak, különösen az elméleti fogalmak, az érvelés, a gyakorlati laboratóriumi és érvelési készségek, az írásbeli és szóbeli kommunikációs képesség, valamint a csapatmunka között. Ezzel párhuzamosan a hallgatókat folyamatosan ösztönzik az önálló munkavégzésre és az önálló tanulásra, amely elengedhetetlen a sikeres szakmai tevékenységhez. A kutatólaboratóriumban vagy cégben kidolgozott mesterdolgozat a korábban megszerzett ismeretek és tapasztalatok alkalmazásának és megvalósításának lehetősége új eredmények elérése érdekében.
A program eredménye
A végzettek képesek lesznek rá
Az élelmiszermérnöki szakon végzettek képzettek a tudományos alapok megértésére és az élelmiszer-feldolgozási és tartósítási műveletek fejlesztésére, ismerik az élelmiszerbiztonság és -minőség felmérésére és ellenőrzésére használt módszereket, ismerik az étrend egészségre gyakorolt hatását, személyes kommunikációs és integrációs kapcsolatokat alakítanak ki multidiszciplináris csapatokban, következtetéseket és ismereteket világosan és tartósan közvetíteni a szakosodott és nem szakosodott közönség felé, kutatási projekteket tervezni és végrehajtani, valamint továbbképzési programokba fektetni.
Program tandíj
Karrierlehetőségek
Az élelmiszermérnökök olyan készségeket fejlesztenek ki, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy különböző szakmai környezetekben dolgozzanak:
- Az iparban az élelmiszer-tartósítási, gyártási vagy csomagolási folyamatok fejlesztése és tervezése szempontjából, figyelembe véve a biztonságot és a minőséget, valamint az egészségügyi hatásokat
- Az iparban és a szolgáltatásokban az élelmiszerek minőség-ellenőrzése, mikrobiológiai, táplálkozási és érzékszervi
- Az iparban és a kutatásban innováció új termékek vagy élelmiszeripari eljárások fejlesztésében
- Az iparban és a szolgáltatásokban élelmiszeripari termékek menedzsment és marketing szintjén, valamint fogyasztói tanulmányok
- Élelmiszeripari cégek tanácsadásában, nevezetesen diagnosztikai intézkedésekkel és műszaki szakvélemények elkészítésével
- Az oktatásban, képzésben és kutatásban